Hivatáskereső, döntést segítő lelkigyakorlat

A hivatástisztázó lelkigyakorlat tulajdonképpen egy személyesen kísért lelkigyakorlat, amelybe a lelkigyakorlatozó azzal a vággyal lép be, hogy Istent beengedje élete minden területére, és döntéseit is a Vele való kapcsolatból, barátságból hozza meg.

Időt szán arra, hogy mindennapi élete valóságában megismerje, megszeresse és kövesse Jézust. Ebben az imádságos párbeszédben kap helyet a lelkigyakorlatozó kérdése, döntéshelyzete, például az életállapot választása is.

Néha egészen egyértelmű számunkra az, ahogy Isten megérinti valóságunkat, magához vonz.  Lehet ez annak a jele, hogy Isten az evangéliumi tanácsok szerinti életre hív szerzetesi vagy papi hivatásban. Szükségünk lehet arra, hogy szívünk csendjében megszólaljon Annak a hangja, aki „ránk nézett és megszeretett", Akire ránézünk és megszeretjük.

Előfordulhat, hogy mindkét életállapot vonz minket, alkalmasak is lennénk rá, így azt keressük, melyik jelenti a nagyobb jót, hogy ezáltal „életünk bőségben legyen”. Esetleg vonzódunk a családos hivatáshoz, de félünk elindulni vagy elköteleződni.

Természetesen megtörténhet, hogy a lelkigyakorlatozóban még nem érettek meg a feltételek a döntés meghozatalára, de mindenképpen segít, ha engedjük, hogy néhány nap csendben (3-5-8 napban) Isten szerető tekintetével szemléljük életünket, vágyainkat.

Jelentkezni lehet: egyéni időpontkéréssel e-mailben: címen.

Általános információs oldalak