Igent mondok 2023

30 napos online női lelkigyakorlat a Jézus Szíve Társasága szervezésében májusban. Mária életének szemlélésével Igent mondok arra az életre, amit Istentől kaptam.

30 napos online női lelkigyakorlat a Jézus Szíve Társasága szervezésében májusban. Mária életének szemlélésével Igent mondok arra az életre, amit Istentől kaptam.

A 2021-ben  útjára indult Igent mondok női lelkigyakorlat 2022-ben is folytatódott. Idén, 2023-ban immár harmadik alkalommal tölthetjük együtt a májust imában, lelki közösségben, Mária igenjén keresztül szemlélve saját életünket. Boldogok vagyunk, hogy eddig több, mint tízezren alkottunk imaközösséget, reméljük, idén még többen leszünk! 

Az idei lelkigyakorlat előkészítésében ismerősökkel találkozhattok: mi - Balla Erika SJC, Tyukodi Beáta SJC, Jacsó Annamária, Szebedy Bolda és Békési Erika - hónapok óta készülünk ötletekkel és anyagokkal, amik a tavalyihoz hasonlóan üdítőek és mélyek, mégis egészen megújultak lesznek. Kreatív csapatunk és támogatói körünk imával, gondolatokkal, konkrét feladatok elvégzésével segít minket. Idén különleges meglepetést is kitaláltunk Nektek, ígérjük, hogy nagyon jól fog esni! Hívunk Titeket, hogy töltsük együtt a májust imádsággal! Tartsatok velünk a közös női létünkben megerősítő úton! 

A LELKIGYAKORLATRÓL

Az életet nem tudom kierőszakolni, csak tisztelettel befogadni és engedni annak növekedését önmagamban. Minél inkább igent mondok saját életemre, mint ajándékra, annál inkább tudok életadóvá válni: gondoskodni szeretteimről, előmozdítani mások lelki-, szellemi- és spirituális fejlődését, növekedését. 

Ebben a lelkigyakorlatban arra hívunk, hogy engedd

  • az ima által Istennel való kapcsolatod megelevenedését
  • a közösség megtartó, hordozó erejét - hogy zarándoktársakkal legyél úton
  • hogy az imádságok által kapott felismerések és kegyelmi ajándékok megjelenhessenek a hétköznapjaidban

A lelkigyakorlatos napok idejére szeretnénk négy irányelvet adni a mindennapokhoz, és ehhez kapcsolódóan iránymutatásokkal segíteni ezt az időszakot:

 

LELKISÉG

Mindannyiunk élete ajándék és üzenet éppúgy, mint Máriáé… Női létünk gazdagságának felfedezésére hívunk Téged, és arra, hogy legyél nyitott küldetésed felismerésére.  Mária igenjének ereje segíthet abban, hogy közelebb kerülj saját igenedhez. 

IMA

A lelkigyakorlat alatt Ignác-i imamódokkal (szemlélődő és ritmikus), valamint képekkel és zenével imádkozhatsz. Napi, hűséges imára hívunk: kérünk, hogy lehetőségeidhez mérten naponta 30-60 perc imaidőd legyen, de ha csak 15 percet sikerül beillesztened, az is értékes - add oda az Úrnak! Hogyan használd a lelkigyakorlatos anyagot?

KÖZÖSSÉG

Mindkét év résztvevőinek sokat adott az, hogy többen együtt járhatták a lelkigyakorlatos utat. Buzdítunk, hogy bátorítsd a környezetedben lévő nőket a lelkigyakorlaton való részvételre! Szervezzetek heti találkozást, ahol megosztjátok az út során szerzett tapasztalatokat. Szeretnénk azoknak segíteni, akik környezetükben nem találnak csoportot, viszont szívesen csatlakoznának egy véletlenszerűen beosztott virtuális körhöz. Továbbá szeretnénk útmutatást adni a csoportvezetőknek a heti alkalmak vezetéséhez. További részletek a kiscsoporthoz való csatlakozásról és csoportvezetői továbbképzésről.

A GONDOSKODÁS GYAKORLATAI

Egy olyan életadó időre hívunk, ami segít abban, hogy felismerd, mire van valójában szükséged: mi az, amire vágysz fizikai és lelki értelemben is. Arra ösztönzünk, hogy az erőlködés és a túlzott teljesítmény helyett keresd a helyes mértéket. Adj és engedj meg magadnak valamit, ami képessé tesz az Úrral való kapcsolatra és nagyobb szeretetre vezet.

 

FELIRATKOZÁS A NAPI LELKIGYAKORLATOS ANYAGRA

Az imaanyagot az  e-mail címről küldjük el május 1-től kezdődően minden nap, a hajnali órákban. Előfordulhat, hogy a levél a spam mappába érkezik. Kérjük ellenőrizd ezt, és jelöld biztonságos e-mail címnek. Feliratkozásod akkor lesz végleges, ha az alábbi űrlapon minden mezőt kitöltesz, kipipálod az adatkezelésre és a technikai részletekre vonatkozó négyzeteket, és megnyomod a Feliratkozás gombot. Sikeres feliratkozás esetén a megadott e-mail címre automatikus visszajelző üzenet érkezik.

 
Honnan kapcsolódsz be a lelkigyakorlatba?

Szeretné adományával támogatni a lelkigyakorlatot?

 

NAPI SZENTMISE ÉS IMAHÁTTÉR

Szeretnénk a lelkigyakorlatos utatokat minden nap egy értetek felajánlott szentmisével erősíteni. Bátorítunk, hogy segíts felkeresni az ebben együttműködő papokat. Jelezd nekünk az  e-mail címen, hogy hol, mikor és ki imádkozik a lelkigyakorlatozókért. Kövesd nyomon a napi szentmisék alakulását!

 

HÁLÁSAN KÖSZÖNJÜK, HA A LELKIGYAKORLAT NÉPSZERŰSÍTÉSÉBEN SEGÍTSÉGÜNKRE LESZEL!

A lelkigyakorlat lehetőségét Facebook-on és YouTube-on keresztül is tudjátok népszerűsíteni, bátorítunk, hogy hívd meg barátnőidet, nőtársaidat a Facebook-eseményünkbe. Ha a lelkigyakorlattal kapcsolatban bármilyen kérdésed felmerül, írj nekünk az  e-mail címre!  

 

Várakozással: 

Balla Erika SJC, Tyukodi Beáta SJC, Jacsó Annamária, Szebedy Bolda és Békési Erika