Igent mondok 2022

2022.03.16.

30 napos online női lelkigyakorlat a Jézus Szíve Társasága szervezésében, május hónapban. Mária életének szemlélésével Igent mondok arra az életre, amit Istentől kaptam.

2021-ben indult útjára az Igent mondok lelkigyakorlat, amit akkor több, mint 6300 nő követett. Több százan kértétek, hogy ismételjük meg a lelkigyakorlatot és folytassuk a tavaly elkezdett lelki munkát.

A lelkigyakorlat előkészítése idén kis női csoportunk (Balla Erika SJC, Tyukodi Beáta SJC, Jacsó Annamária, Szebedy Bolda) együttműködése által valósul meg. Hozzánk kapcsolódik egy támogatói kör, akik imával, gondolatokkal, konkrét feladatok elvégzésével segítenek nekünk. Velük együtt hívunk Téged május hónapban egy imádsággal teli, női létünkben megerősítő útra! 

 

A lelkigyakorlatról

Mária élete szimbolikus női történet, és mégis mindenki saját történetére ismerhet benne. Az Istentől kapott élet elfogadásának és befogadásának története. Igenjével azt üzeni: „legyen” – történjen az élet. Úgy, ahogy azt Isten vágyik nekem ajándékozni. Arra biztat, hogy én is ajánljam fel saját igenemet Istennek.

Az életet nem tudom kierőszakolni. Csak tisztelettel befogadni tudom és engedhetem annak növekedését önmagamban, általam. Minél inkább igent mondok saját életemre, mint ajándékra, annál inkább tudok életadóvá válni: gondoskodni szeretteimről, előmozdítani mások lelki-, szellemi- és spirituális fejlődését, növekedését. 

Ebben a lelkigyakorlatban arra hívunk, hogy engedd:

  • az ima által az Istennel való kapcsolatod megelevenedését,

  • a közösség megtartó, hordozó erejét - zarándoktársakkal legyél úton,

  • hogy a gyakorlatok által az imádságok felismerései és kegyelmi ajándékai megjelenhessenek a hétköznapjaidban.

A lelkigyakorlatod idejére szeretnénk négy irányelvet adni a mindennapokhoz, s ehhez kapcsolódóan iránymutatásokkal segíteni ezt az időszakot:

 

LELKISÉG

Május hónapban minden nap segítséget kapsz majd ahhoz, hogy Mária életének főbb eseményeivel imádkozva közelebb kerülhess hozzá és az Ő segítségét kérve nőiességed megélésében és a benned rejlő értékek kibontakoztatásában gazdagodhass.

 

IMA

A lelkigyakorlat alatt Ignác-i imamódokkal (szemlélődő és ritmikus), valamint képekkel és zenével imádkozhatsz. Ez idő alatt a napi, hűséges imára hívunk: kérünk, hogy lehetőségeidhez mérten naponta 30-60 perc imaidőd legyen, ha csak 15 percet sikerül beillesztened a napodba, az is értékes - add oda az Úrnak! Hogyan használd a lelkigyakorlatos anyagot?

 

KÖZÖSSÉG

A tavalyi résztvevőknek sokat adott az, hogy többen együtt járhatták ezt az utat. Buzdítunk arra, hogy a környezetedben lévő nőket bátorítsd a lelkigyakorlaton való részvételre szervezzetek heti találkozást, ahol megosztjátok az út során szerzett tapasztalataitokat. Idén szeretnénk azoknak segíteni, akik környezetükben nem találnak csoportot, viszont szívesen csatlakoznának egy véletlenszerűen beosztott virtuális körhöz. Továbbá szeretnénk útmutatást adni a csoportvezetőknek a heti alkalmak vezetéséhez. További részletek a kiscsoporthoz való csatlakozásról és csoportvezetői továbbképzésről.

 

A GONDOSKODÁS GYAKORLATAI

Egy olyan életadó időre hívunk, ami segít abban, hogy felismerd, mire van valójában szükséged, mi az, amire vágysz fizikai és lelki értelemben is. Arra ösztönzünk, hogy az erőlködés és a túlzott teljesítmény helyett keresd a helyes mértéket, adj és engedj meg magadnak valamit, ami képessé tesz az Úrral való kapcsolatra és a nagyobb szeretetre vezet.

 

Feliratkozás a napi lelkigyakorlatos anyagra

A 30 napos lelkigyakorlatra május 5-ig tudjuk fogadni a regisztrációkat. Ezt követően jó szívvel ajánljuk a rövidített 5 napos lelkigyakorlatunk anyagát, ami szabadon elkezdhető, végezhető. Az ötnapos lelkgyakorlatos anyag innen letölthető nyomtatható formátumban.

Az imaanyagot az e-mail címről küldjük minden nap a hajnali órákban. Ha május 1. hajnali 2 óra után iratkoztál fel, akkor az első napok anyagát innen érheted el.

Előfordulhat, hogy a levél a spam mappába érkezik, kérjük ellenőrizd és jelöld biztonságos e-mail címnek. Feliratkozásod akkor lesz végleges, ha az alábbi űrlapon minden mezőt kitöltesz, kipipálod az adatkezelésre és a technikai részletekre vonatkozó négyzeteket és megnyomod a Feliratkozás gombot. Sikeres feliratkozás esetén a megadott e-mail címre automatikus visszajelző üzenet érkezik.

 

Napi szentmise és imaháttér

Szeretnénk a lelkigyakorlatos utatokat minden nap egy értetek felajánlott szentmisével erősíteni. Bátorítunk, hogy segíts nekünk felkérni az ehhez szükséges papokat. Jelezd nekünk az e-mail címen, hogy hol, mikor és ki imádkozik a lelkigyakorlatozókért. Kövesd nyomon a napi szentmisék alakulását!

 

Hálásan köszönjük, ha a lelkigyakorlat népszerűsítésében segítségünkre leszel - Kövess minket YouTube-on és Facebook-on!  

 

Találkozzunk személyesen április 30-án 11 órakor a lelkigyakorlat nyitó szentmiséjén a Jézus Szíve Jezsuita templomban. A szentmisét Martos Levente Balázs atya mutatja be. A szentmise élőben a templom YouTube-csatornáján is követhető lesz. 

Találkozzunk személyesen május 29-én 11 órakor a lelkigyakorlat záró szentmiséjén Bodajkon, a Mindenkor Segítő Szűz Mária kegyhelyen. A szentmisét Mórocz Tamás atya mutatja be. A szentmise élőben az Igent mondok YouTube csatornáján is követhető lesz. Villámgyorsan kitölthető kérdőívünkön kérünk jelezd, hogy a pontos helyszín ismeretében személyesen vagy online tervezed-e a részvételt! További részletek: http://www.tahisziv.hu/igent-mondok-zaromise-2022

 

Ha a lelkigyakorlattal kapcsolatban bármilyen kérdésed merülne fel, vedd fel velünk a kapcsolatot az e-mail címen!  

Várakozással: 

Balla Erika SJC, Tyukodi Beáta SJC, Jacsó Annamária, Szebedy Bolda