A Jézus Szíve Társasága hírei

2018.10.08.

Elhunyt Alois Berger SJ - régi barátunk

Elhunyt Alois Berger SJ - régi barátunk

Elhunyt Alois Berger SJ – régi barátunk

Így írt magáról: „Passauban születettem 1935-ben, a gimnázium elvégzése után csatlakoztam a jezsuitákhoz. Miután Münchenben és Innsbruckban tanulmányoztam a filozófiát és a teológiát, 20 évet töltöttem diákok lekivezetőjeként, ifjúsági lelkészként Münchenben, Würzburgban, Stuttgartban és Eichstättben. A tanulmányaimat eredetileg a Szent Ignác-i gyakorlatok képezték. 10 évig Szent Ignác-i lelkigyakorlatokra képző szemináriumokkal foglalkoztam. Társaim A. Sesshins, P. Lassalle, P. Victor Löw és Paul Shepherd tapasztalataiból nőttek ki a meditációs és szemlélődő tanfolyamok. Az én gondom mindig az volt, hogy összekapcsoljam a zenmeditáció tapasztalatait az ignáci gyakorlatok folyamataival.”

1990-től Irene Luster-Haggenay nővérrel rendszeresen tartott lelkigyakorlatot Magyarországon, 1992-96 között több mindennapok lelkigyakorlata kísérésére felkészítő szemináriumot. Általuk ismertük meg a kép- és táncmeditációt, szentírási szemlélődő imák vezetését. Sokat tettek a KÉK (Keresztény Élet Közössége) kialakulásában. Utolsó lelkigyakorlatát ez év augusztusában kísérte a Szív Lelkiségi Központban. Szerettük lelki mélységét, kedves humorát, a meghallgató körökben tapasztalt figyelmességét és derűs fegyelmezettségét. 
Október 7-én vasárnap reggelre elaludt az Úrban. Váratlan halálával egy kedves barátunkat vesztettük el. A Jézus Szíve Társasága tiszteletbeli testvéreként szerettük.

Melinda testvér