Nem csak egyféleképpen imádkozhatsz!

2022.03.16.

Mária életének eseményei mentén bevezető gondolatok, szentírási részletek, képek és zenék, valamint ösztönző gyakorlatok segítségével imádkozhatsz. Válaszd azt, amire hívást érzel, ne legyen lelkiismeret furdalásod, ha egyik nap csak egy elemet választasz, máskor pedig mindegyik anyaggal imádkozol. Használd a lelkigyakorlatos anyagot úgy, ahogy neked a legjobb, ahogy téged a leginkább segít! A lelkigyakorlatba való megérkezéshez segítség lehet, ha elolvasod összefoglalónkat a különféle imamódokról, melyekkel a lelkigyakorlat ideje alatt találkozol majd.

 

Online vezetett ima

Május hónapban két vasárnapon (május 1-jén és 22-én) hívunk titeket online vezetett imára. Első alkalommal a ritmikus imával, második alkalommal pedig az Ignáci-i szemlélődés gyakorlatával ismerkedhettek meg. Az alkalmak során, a közös imát követően kiscsoportokban lesz lehetőség megosztani az imatapasztalatokat. A bekapcsolódáshoz szükséges Zoom-linket az imák előtt küldjük a résztvevőknek. Jelentkezni az űrlap kitöltésével tudsz

 

Találkozás napja

Május 8.-a vasárnap a lelkigyakorlat programjában a Találkozás napja. Magyarországon Tahitótfaluban, Erdélyben Kaplonyban, lesz lehetőségetek személyesen is együtt imádkozni.

Magyarország - Tahitótfalu program és jelentkezés

Erdély - Kaplony program és jelentkezés

 

Lelkigyakorlatos napló

A lelkigyakorlatod egyik értékes eszköze lehet a lelkigyakorlatos napló. Bátorítunk arra, hogy az imákat követően vagy a napod végén írd le tapasztalataidat, benyomásaidat, érzéseidet ebbe a naplóba. Az írással könnyíthetsz a lelkeden, leteheted mindazt, ami örömet okoz, hálával tölt el, vagy éppen nyomaszt, emészt, megterhel. Ezt magadnak írod, nem kell senkinek sem megmutatnod.